Polyeteeni (PE) on maailman käytetyin kestomuovi, josta voidaan valmistaa mitä tahansa pakkausmateriaalista eristeisiin, tiivisteisiin ja suojavarusteisiin. NMC Cellfoamin suunnittelijat valitsevat juuri tarpeeseesi sopivan PE-laadun, laativat siitä prototyypin ja tuottavat valmiita tuotteita sarjatuotantona.
Ota yhteyttä ja kysy lisää »Polyeteenin hyödyt
- Kevyt ja edullinen
- Hyvät eristeominaisuudet
- Kestää kosteutta, kemikaaleja ja lämpötilavaihteluita
- Hyvät kellumisominaisuudet
- Soveltuvuus elintarvikepakkauksiin
- Muovautuu erilaisiin muotoihin
- Saatavilla eri kovuuksia ja värejä
Mitä PE on?
Polyeteeni on yleisin markkinoilla oleva muovilaatu. Ne luokitellaan tiheyden perusteella kolmeen luokkaan: korkeatiheyksiset (PE-HD), keskitiheyksiset (PE-MD) ja matalatiheyksiset (PE-LD). Matalatiheyksiset polyeteenit ovat pehmeitä ja soveltuvat hyvin esimerkiksi muovipusseihin. Korkeatiheyksinen PE on kovempaa materiaalia, josta valmistetaan esimerkiksi juomakoreja.
Lisäämällä hieman EVA:aa (etyyli-vinyyli-asetaattia) saadaan materiaaliin lisää sitkeyttä. Näin siitä tulee hieman kumisempaa ja joustavampaa.
Solustaminen erilaisiin käyttötarkoituksiin
Polyeteeni on lähtökohtaisesti kova muovi, mutta sitä voidaan solustaa erilaisilla menetelmillä. Me NMC Cellfoamilla käytämme lähes yksinomaan solustettuja polyeteenilaatuja.
Solustetun polyeteenivaahtomuovin valmistuksessa käytetään pääsääntöisesti matalatiheyksistä polyeteeniä (PE-LD), ristiinsilloitus- ja vaahdotusaineita sekä erilaisia lisäaineita, kuten palosuoja-aineita ja väriaineita, jotka parantavat lopputuotteen ominaisuuksia sekä laajentavat käyttömahdollisuuksia.
Solustaminen voidaan tehdä esimerkiksi mekaanisesti, kemiallisesti tai fysikaalisesti. Vaahdotusaineet auttavat muodostamaan vaahtomaisen rakenteen. Vaahtomuovien valmistusprosessissa kemialliset vaahdotusaineet tuottavat kaasuja reagoidessaan, kun taas fysikaaliset vaahdotusaineet kaasuuntuvat prosessin aikana. Lopulliset solumuovit ovat tyypillisesti tiheydeltään 24–300 kg/m3.
Polyeteenisolumuovit ovat joko ristiinsilloitettuja tai ristiinsilloittamattomia materiaaleja, ja tällä on vaikutusta niin mekaanisiin ominaisuuksiin ja pinnanlaatuun kuin kierrätettävyyteenkin.