Vaimennus

Häiritseekö melu sinua tai asiakastasi. Onko akustiikka, ääneneristys tai äänenvaimennus haasteesi. NMC:n Noisetek ® -brändi kattaa laajan ja pitkän kokemuksen meluntorjunnasta.

Melulähde voidaan tilanteesta riippuen eristää tai syntyvää melua vaimentaa. Tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaisen ratkaisun. Oikeanlaisella materiaalikoostumuksella ja materiaaliyhdistelmällä voit minimoida tuotteesta syntyvän äänen ja sen vaikutuksen ympäristöön. Autamme sinua valitsemaan oikeat ratkaisut, yhdistelmät ja materiaalit, jotta saat haluamasi lopputuloksen. Tarjoamme sinulle myös edistyksellisiä melunmittauspalveluita ja – analyysejä, ota yhteyttä!

ILMAÄÄNEN VAIMENTAMINEN

Ilmassa kulkeva ääni heijastuu kaikista kovista pinnoista. Heijastumista voidaan vähentää sopivalla vaimennusmateriaalilla. Pinnoittamalla materiaalit sopivasti voidaan estää nesteiden imeytyminen tai luoda edustava verhoilupinta. Kiinnitys sujuu helposti tarraliimalla.

Materiaaleja voidaan käyttää yhdistelmälevyissä, joissa raskasmatto on runkoäänenvaimennuslevynä ja/tai lisä-äänieristeenä.

 

Äänenvaimennusominaisuudet

Eripaksuiset äänenvaimennusmateriaalit vaimentavat ääntä eri tavoin. Mitä paksumpi materiaali on sitä matalampia taajuuksia se vaimentaa. Vaimennuskykyä arvioidaan vaimennuskertoimella (absorptiokertoimella) α, joka on vaimennusmateriaalin vaimentaman energian suhde materiaaliin osuneeseen äänienergiaan. Vaimennuskerroin on materiaalipaksuuden ja taajuuden funktio ja sen arvo vaihtelee välillä α = 0 … 1.

Tutustu tästä lisää materiaaleihimme.

 

RUNKOÄÄNEN VAIMENTAMINEN

Seinät kiinnitetään aina ympäröiviin rakenteisiin. Runkoääni etenee seinälevyssä värähtelynä, jota voidaan pienentää lisäämällä seinän häviökerrointa.

Esimerkiksi seinään voidaan liimata äänenvaimennusmattoja vaimentamaan värähtelyä. Materiaalivaihtoehtoja on useita riippuen tarpeestasi ja seinän laadusta ja paksuudesta. Ota yhteyttä, niin valitaan sinun tarpeeseesi paras ratkaisu.

Uusi, maailmanluokan Noisetek® ELASTE on kerrosrakenteisiin CLD-ratkaisuihin soveltuva värähtelynvaimennustuoteperhe, jonka avulla torjutaan tehokkaasti resonoivien tärinöiden haittavaikutuksia myös erittäin paksuissa rakenteissa. Noisetek ELASTE on ylivoimainen ratkaisu, joka voidaan myös säätää ja optimoida kohteen tajuuden ja lämpötilan mukaisesti.

Lue lisää Noisetek ELASTE tuoteperheestä tästä.

YHTEYSTIEDOT

NMC Cellfoam Oy Eturuskonkatu 2 33720 TAMPERE Y-tunnus 0203965-4

FBiconTwittericonyoutubeiconpinticon
Tiivisteet | Äänieristys | Solukumi | Eristeet | Solumuovi