Äänieristys

Yksilölliset ratkaisut ja suunnittelupalvelut äänieristykseen. Autamme asiakkaitamme materiaalien ja eristerakenteen suunnittelussa ja valitsemaan oikeanlaiset äänieristeet, jotta lopputulos on toimiva ja halutunlainen.

Melun torjunta ja vaimentaminen

Äänieristys joko eristää tai vaimentaa melunlähteestä syntyvää ääntä. Oikeilla materiaaleilla ja materiaaliyhdistelmillä tuotteesta syntyvä ääni, värähtely ja niiden vaikutus ympäristöön voidaan minimoida tehokkaasti.

 

Äänieristeet parantavat seinämän ääneneristävyyttä. Eristävyyden mittana käytetään eristävyyttä R, joka ilmaisee äänenpainetasojen eron (dB) seinämän eri puolilla. Runkoääni (värähtely) voidaan vaimentaa rakenteissa erilaisilla materiaaleilla ja ratkaisuilla. Tarjoamme erittäin laajan materiaalivalikoiman erilaisia ääntä vaimentavia absorptiomateriaaleja.

Ota yhteyttä ja kysy lisää »

 

 

 

Valmistamme myös asiakaslähtöisesti erilaisia
akustiikkapaneeleita seinille ja kattoon.

 

 

Ilma- ja runkoäänen äänieristys

Äänieristys pyrkii pienentämään äänen kulkeutumista tilasta toiseen eli käytännössä lisäämään seinämän ääneneristävyyttä. Ääneneristävyyttä mitataan eristävyydellä R, joka osoittaa äänenpainetasojen eli desibelien (dB) eron seinämän eri puolilla.

Kun runkoon tai seinämään kohdistuu energiaa, aiheuttaa se värähtelyä, joka puolestaan siirtyy rakenteen toiselle puolelle ja purkautuu äänenä. Runkorakenteet ja seinämät tulee eristää oikeilla materiaaleilla ja rakenteilla, jotta energia ei kulkeudu pinnasta toiseen ja äänieristys on toimivaa.

 

Ilma- ja runkoäänen vaimentaminen

Seinämien oikeanlainen äänieristys ei vaikuta itse tilan melutasoon. Kun tilan melutasoa halutaan laskea, puhutaan äänenvaimennuksesta. Huokoisat ja pehmeät materiaalit ovat ideaalisia äänenvaimennusmateriaaleja; ne absorboivat ääntä ja muuttavat tilassa syntyvän äänienergian lämmöksi.

 

Äänieristemateriaalit ja niiden ominaisuudet

Äänieristys toimii massanehdoilla: mitä suurempi on materiaalin massa, sen parempi on sen äänenvaimennuskyky. Äänieristemateriaaleja on lukuisia, joilla kaikilla on omat hyvät ominaisuudet ja käyttökohteet. Äänieristeissä käytetään muun muassa raskaita polymeeripohjaisia materiaaleja, raskasmattoja, huokoisia avosoluisia vaahtomuoveja, tekstiilejä ja villoja.

 

 

Äänieristeiden käyttösovellukset

Kun melu on häiriöksi sinulle tai asiakkaallesi, me autamme sinua oikean ratkaisun löytämisessä, äänieristeen suunnittelussa sekä materiaalivalinnassa.

Kone- ja laiteteollisuus

Koneiden ja laitteiden melun ja värähtelyn vaimennuksessa olemme parhaimmillamme. Koneiden ja laitteiden moottoriäänet eristetään ympäristöstä rakenteilla, jotka suunnitellaan ja mitoitetaan optimaalisesti halutulle taajuusalueelle. Tärinänvaimennukseen
laitteissa hyödynnetään muun muassa elastisia kumivaimentimia.

Noisetek ELASTE ® tarjoaa ylivertaista äänenvaimennusta haastaviinkin kohteisiin.

Noisetek ELASTE ® esite
(pdf)

TDS of Noisetek ELASTE R esite (pdf)

Rakennusteollisuus

Toimitamme raskasmattoja ja äänieristeitä rakennusteollisuuden ääneneristystarpeisiin. Muun muassa ovien rakenteet on syytä eristää kunnolla. Lattiapinnoitteiden alle asennetaan solumuoveja tai vastaavia vaimentamaan askeleista aiheutuvaa runkovärähtelyä.

Ratkaisut

Yhteydenottolomake


  KÄYNTIOSOITE

  Eturuskonkatu 2
  33720 TAMPERE

  NMC CELLFOAM OY

  Y-tunnus 0203965-4
  Yleiset myyntiehdot (pdf)
  Laskutus- ja yhteystiedot (pdf)

  Copyright © 2022 NMC Cellfoam Oy