Solukumi ja vaimennusmatot

Ratkaisut asiakkaan tarpeisiin

Jalostamme solukumit ja vaimennusmatot. Valmistamme tuotteet yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Meiltä saatte yksittäiskappaleet ja suuret sarjat.

Solukumi asiakkaan tarpeiden mukaan! Kartoitamme asiakkaan tarpeet, neuvomme materiaalivalinnassa sekä jalostus- ja työstöprosessissa. Olemme mukana tuotteen suunnittelussa – mitä enemmän tietoa saamme tuotteen käyttötarkoituksesta ja olosuhteista, sitä paremman ja kestävämmän ratkaisun pystymme asiakkaalle tarjoamaan. Ratkaisemme haasteen kuin haasteen!

Solukumimateriaalit eroavat toisistaan raaka-aineen, tiheyden ja solurakenteen mukaan. Materiaali valitaan käyttökohteen ja vaatimusten mukaan. Värähtelynvaimennusmateriaalien valinta riippuu niin ikään sovelluskohteesta, seinämän paksuudesta ja muista vaatimuksista. Kumeilla on hyvä mekaaninen kestävyys sekä iskunvaimennusominaisuus. Solukumeja käytetään kovissa olosuhteissa, joissa kumien ominaisuudet tulevat hyvin esille.

Solukumimateriaalit ovat joustavia, huokoisia ja pitkäikäisiä hyviä materiaaleja moniin eri käyttötarkoituksiin. Solukumilaatuja on useita. Materiaaleina ovat mm. EPDM, CR, SBR ja NBR ja niiden seokset. Solukumeilla saavutetaan hyvä kosteus-, lika- sekä ilmatiiveys eri tiivistyskohteissa. Solukumia voidaan käyttää mm. tiivisteissä, eristeissä ja pakkauksissa.

Bitumi- ja raskasmatot toimivat erinomaisesti värähtelynvaimennus- ja ääneneristysmateriaaleina. Autamme sinua valitsemaan tarpeisiisi juuri oikeanlaiset vaimennusmatot.

Kumien ominaisuudet eroavat huomattavasti toisistaan riippuen jo pelkästään kumin pääraaka-aineesta. Esim. EPDM-kumilla on erinomaiset säänkestävyysominaisuudet, kun taas nitriilikumi kestää parhaiten öljyä. Värähtelynvaimennusmateriaalien neliömassat ja häviökertoimet eroavat toistaan. Muistisääntönä pätee, että seinämän eristävyys paranee 6dB-massan kaksinkertaistuessa.

Pyydä tarjous

Solu- ja kovakumit

PYYDÄ TARJOUS »

Materiaaleina ovat mm. EPDM, CR, SBR ja NBR ja niiden seokset. Kovuus – ja lujuusluokkia on useampia. Materiaali valitaan käyttökohteen ja vaatimusten mukaan.

Raskasmatot

PYYDÄ TARJOUS »

Raskasmattoja käytetään rakenteissa etenevän värähtelyn vaimentamiseksi ja parantamaan ilmaääneneristävyyttä. Materiaaleja on rullissa ja levyissä.

Bitumimatot

PYYDÄ TARJOUS »

Bitumimattomme ovat korkealuokkaisia vaimennusmattoja. Värähtelynvaimennus­materiaalien valinta riippuu sovelluskohteesta, seinämän paksuudesta ja muista vaatimuksista.

Bitumipahvit ja monikerrosmateriaalit

PYYDÄ TARJOUS »

Ohuissa rakenteissa värähtelynvaimennukseen voidaan käyttää bitumipahveja. Paksummissa ja vaativimmissa kohteissa kerrosrakenteemme toimivat hyvin. Valikoimassamme useita erilaisia laatuja.

Kumimatot

PYYDÄ TARJOUS »

Laaja kumimattovalikoimamme kattaa tarpeesi olosuhteista riippumatta. Kolikko- ja TR-matot suoraan varastostamme tai valmiiksi mittoihin leikattuina vaikka lämpöeristeen kera.

Noisetek® ELASTE -tuoteperhe

PYYDÄ TARJOUS »

NOISETEK ELASTE ® -materiaaliperheemme on ylivoimainen ratkaisu värähtelyn vaimennukseen myös paksuissa rakenteissa. Noisetek ELASTE -ratkaisu mitoitetaan aina asiakkaan tarpeen mukaan oikealle taajuus- ja lämpötila-alueelle. Katso tästä lisää: Noisetek ELASTE esite


 

Mitä solukumi on?

Solukumi on elastinen, joustava, huokoisa ja pitkäaikainen materiaali, jota käytetään muun muassa tiivisteissä, eristeissä ja pakkauksissa. Solukumeilla saavutetaan erinomainen ilma-, kosteus- ja likatiivistys. Solukumi on solustettua kumia, jonka kaikki yksittäiset solut ovat umpinaisia.

 

 

Solukumin hyvät ominaisuudet

 • joustavuus eli elastisuus
 • tärinän- ja äänenvaimennus
 • kitka
 • lämmöneristävyys
 • höyryndiffuusiovastus (µ)

Solukumin johtava ominaisuus on sen joustavuus eli elastisuus. Myös vaimennus-, eristys- ja kitkaominaisuudet ovat erinomaiset. Solukumi kestää kulutusta -100 – +250 °C olosuhteissa kiitettävästi ja se ei ime kosteutta. Lisäksi sillä on hyvä lämmöneristysarvo.

Erinomainen tiiviste ja eriste

Solukumi on parhaimmillaan eriste– ja tiivistekäytössä. Muun muassa konerakennus, elektroniikkateollisuus ja talotekniikka hyödyntävät solukumitiivisteitä. Talotekniikassa solukumia käytetään esimerkiksi lämpö-, kondensio- ja putkieristeenä.

 

Valitaan käyttötarkoituksen mukaan

Solukumilaatuja on lukuisia. Yleisesti kumit jaetaan luonnonkumiin ja synteettisiin öljyvalmisteihin. Kumit voivat olla myös seoskumeja, jolloin lisä- ja täyteaineilla saavutetaan erilaisia eri käyttökohteissa ja olosuhteissa toimivia ominaisuuksia.

 • Tuleeko solukumi ulko- vai sisäkäyttöön?
  Lämpötila, kemiallinen ympäristö, UV- valo ja otsoni vaikuttavat kaikki materiaalit valintaan.
 • Mekaaniset vaatimukset
  Kuinka kulutusta kestävää materiaalin pitää olla? Materiaalin valintaan vaikuttavat haluttu lujuus, kovuus, vaimennusominaisuudet ja jäykkyys.
 • Käytön määrä
  Onko tuote jatkuvassa, jaksottaisessa vai kertakäytössä?
 • Muut vaatimukset
  Materiaalivalintaan vaikuttavat myös väri, paloturvallisuus, hygienia, saatavuus ja hinta.

 

 

Mitä kumi on?

Kumi on elastomeeri, liuotteisiin liukenematon joustava ja venyvä materiaali, jolla on hyvät tärinävaimennus- ja kitkaominaisuudet. Kumin tyypillisin ominaisuus on juurikin elastisuus; kumi palautuu nopeasti lähes entisiin mittoihinsa ja muotoonsa mekaanisen jännityksen jälkeen. Kumi on erinomainen tiiviste- ja eristemateriaali.

 

Yleiskumit

Yleiskumeille yhteistä on luonnonkumin kaltainen elastisuus.

 • Luonnonkumit, NR
 • Styreeni-butadleenikumit, SBR
 • Isopreenikumit, IR
 • Butadieenikumit, BR
 • Regeroidut kumit

Erikoiskumit

Erikoiskumeilla on yleiskumeista poikkeavia ominaisuuksia. Ne saattavat kestää paremmin esimerkiksi öljyn, bensiinin, sään, otsonin tai lämmön vaikutuksia.

 • Butyylikumit, IIR
 • Nitriinikumit, NBR
 • Kloropreenikumit, CR
 • Eteeni-propeenikumit, EPDM
 • Silikonikumit, Q
 • Fluorikumit, FPM

 

Termoplastiset kumit

Termoplastiset kumit sijoittuvat ominaisuuksiltaan kumien ja muovien väliin. Termoplastisilla kumeilla on suuremmat elastisuusominaisuudet ja laajempi käyttölämpötila-alue kuin useimmilla muoveilla.

 • Stryreeni-butadieeni-styreeni-blokki-polymeerit
 • Polyolefinit
 • Termoplastiset polyuretaanit
 • Termoplastiset polyesterit

 

 

Skandinavian johtava jatkojalostaja

Meillä on toimialasta lähes puolen vuosisadan kokemus. Osaamisemme on korkealaatuista ja palvelu asiantuntevaa. Olemme luotettava yhteistyökumppani, joka tuottaa asiakkailleen laadukkaita ja kestäviä solukumi-, vaimennusmatto- ja muita ratkaisuja nopeassakin aikataulussa.

Avustamme ja neuvomme materiaalivalinnassa

Ota yhteyttä, kun suunnittelet tuoteratkaisua. Olemme mukana projektin alusta loppuun ja neuvomme asiakkaita muun muassa materiaalivalinnassa ja työstöprosessin suunnittelussa.

Ota yhteyttä

Ratkaisut

Yhteydenottolomake


  KÄYNTIOSOITE

  Eturuskonkatu 2
  33720 TAMPERE

  NMC CELLFOAM OY

  Y-tunnus 0203965-4
  Yleiset myyntiehdot (pdf)
  Laskutus- ja yhteystiedot (pdf)

  Copyright © 2022 NMC Cellfoam Oy